Ποιοτικός χρόνος στην κουζίνα

Η καρδιά του σπιτιού σας: η κουζίνα.

Ποιοτικός χρόνος στην κουζίνα

Τώρα τελευταία παρακολουθούμε φανατικά πολλές εκπομπές μαγειρικής.

Ο σύζυγός μου και τα παιδιά συχνά χρησιμοποιούν γαλλικές και ιταλικές λέξεις από τον χώρο της μαγειρικής. Ξέρουν, μάλιστα, πώς γράφεται η φράση Crème fraîche. Είναι λίγο περίεργο.
Αλλά έχει πλάκα. Προκαλούμε ο ένας τον άλλο για το ποιος θα φτιάξει το πιο νόστιμο πιάτο και για να τρώμε πιο υγιεινά (μερικές φορές).

Κατά κάποιο τρόπο, η κουζίνα έχει εξελιχθεί σε πεδίο μάχης/εργαστήριο. Κι αυτό μ’ αρέσει. Πάντα θεωρούσα ότι η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού. Αν «είμαστε αυτό που τρώμε», τότε η κουζίνα είναι ο χώρος όπου αποφασίζουμε ποιοι θα είμαστε.

Η κουζίνα μας ανήκει στη σειρά εντοιχισμένων συσκευών Aria της Indesit. Είναι τέλεια: οι συσκευές αλληλοσυμπληρώνονται και έχουν τη λιτή και μοντέρνα εμφάνιση που μου αρέσει. Θα ακουστεί τετριμμένο αλλά μοιάζει με την οικογένειά μας: είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο. (Σας προειδοποίησα ότι θα πω κάτι τετριμμένο).
Ο σύζυγός μου μαγειρεύει ένα ωραίο ψητό στο φούρνο ενώ η κόρη μου κι εγώ ετοιμάζουμε ένα πολύ υγιεινό πιάτο με λίγο λάδι και χαμηλά λιπαρά στην εστία. Εντωμεταξύ, ο γιος μου πειραματίζεται με τον φούρνο μικροκυμάτων.

Μαγειρεύουμε, γελάμε και περνάμε υπέροχα.

Η σειρά Aria τα κάνει όλα εύκολα. Πάρτε τις εστίες, για παράδειγμα: είναι επαγωγικές. Μου αρέσει η ευελιξία που παρέχουν γιατί μπορούμε να χρησιμοποιούμε τηγάνια και κατσαρόλες όλων των σχημάτων και των μεγεθών. Και το καθάρισμα μετά είναι πανεύκολο.

Ο φούρνος έχει τόσες πολλές λειτουργίες που συχνά κατηγορούμε τον άντρα μου ότι κλέβει.

Μία απ’ αυτές είναι το Turn&Cook. Είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά της. Απλώς γυρίζεις ένα κομβίο και σε λιγότερο από μία ώρα, έχεις έτοιμα απίστευτα νόστιμα φαγητά. Παλιά τσακωνόμασταν ποιος θα καθαρίσει τον φούρνο αλλά ο καινούριος έχει πολλά έξυπνα στοιχεία στον σχεδιασμό του που κάνουν το καθάρισμα πολύ εύκολο. Για παράδειγμα, η σχάρα με κλίση ή το αφαιρούμενο μπροστινό τζάμι.

Κοροϊδεύαμε τον γιο μας γιατί ήθελε να μαγειρέψει σαν σεφ στον φούρνο μικροκυμάτων. Τώρα, αναθεωρήσαμε. Τα πιάτα του είναι απλά υπέροχα. Ο φούρνος μικροκυμάτων Aria έχει ένα ειδικό σύστημα που διασφαλίζει ότι τα υλικά μαγειρεύονται καλά (με τον παλιό φούρνο μικροκυμάτων τα φαγητά ήταν πάντα ημιπαγωμένα ή ημιμαγειρεμένα).

Η κουζίνα μας: είναι γεμάτη, θορυβώδης, άνω κάτω.

Και ταυτόχρονα, είναι το πιο ωραίο δωμάτιο του σπιτιού. Το αγαπημένο μας γιατί μας φέρνει κοντά :)

Ανακαλύψτε περισσότερα για το σετ Aria Built-in Cooking Suite της Indesit εδώ.

Περισσότερα στη σειρά Life Proof