Περί χώρου, χρόνου και μητρότητας

Οι αλλαγές είναι μέρος της ζωής. Πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε
με θάρρος, αγάπη και ευρηματικότητα.

Περί χώρου, χρόνου και μητρότητας

Η μικρή μου κόρη δεν είναι μωρό πια. Στα 19 της θα έπρεπε να μου ήταν σαφές. Αλλά όπως φαίνεται, δεν ήταν: γιατί ενώ ετοιμάζουμε τα πράγματά της για να φύγει για σπουδές, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι αρκετά μεγάλη για να φύγει και να ζήσει μόνη της.

Αλλά έτσι είναι.

Μου ζήτησε να τη βοηθήσω να τακτοποιηθεί στο διαμερισματάκι της. Σημείωση: όταν λέω «διαμερισματάκι», εννοώ πραγματικά μικρό. Είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το δωμάτιό της! Δεν μπορούμε όμως να νοικιάσουμε μεγαλύτερο και είναι ωραίο. Και πάνω απ’ όλα, της αρέσει.

Δεν είναι έτοιμο ακόμα (π.χ. δεν έχει καταλήξει τι ράφια να βάλει στη μικροσκοπική κουζίνα της) αλλά τα βασικά είναι έτοιμα.

Όπως το ψυγείο. Η έλλειψη χώρου στην κουζίνα μάς δυσκόλεψε. Χρειαζόμασταν κάτι μικρό αλλά ευρύχωρο. Ήθελα να είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο, ενδεχομένως και ενεργειακά αποδοτικό γιατί όπως όλοι οι φοιτητές που σέβονται τον εαυτό τους, έτσι και η κόρη μου δεν έχει χρήματα. Άρα είναι σημαντικό να κάνει οικονομία στους λογαριασμούς.

Αφού ψάξαμε στο διαδίκτυο και ρωτήσαμε φίλους, διαλέξαμε ένα υπέροχο εντοιχισμένο ψυγείο της Indesit που μπαίνει κάτω από τον πάγκο. Είμαστε πολύ ευχαριστημένες!

Ενώ η συσκευή είναι πολύ μικρή, είναι πολύ ευρύχωρη. Έχει ράφια και στον κυρίως χώρο αλλά και στην πόρτα, μια ευρύχωρη κατάψυξη και συρτάρι για λαχανικά. Τα γυάλινα ράφια προσθέτουν μια ωραία νότα και παρέχουν ανθεκτικές επιφάνειες. Επίσης, το σύστημα αντιβακτηριδιακής προστασίας εξασφαλίζει ότι τα τρόφιμα του μωρού μου (ναι, ακόμα έτσι τη λέω...) διατηρούνται φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Λιγότερη σπατάλη σημαίνει περισσότερη οικονομία. Φοβερό!

Πολύ βολικοί αποδείχτηκαν και οι αναστρέψιμοι μεντεσέδες. Η διαρρύθμιση του δωματίου είναι κάπως περίεργη και το ψυγείο έπρεπε να ανοίγει προς τα δεξιά. Μόλις το τοποθετήσαμε, ταίριαξε απόλυτα με τα υπόλοιπα ντουλάπια.

Ανακαλύψτε περισσότερα για τις μικρές συσκευές ψύξης της Indesit που μπαίνουν κάτω από τον πάγκο εδώ.