Μια μικρή συμβουλή: φερθείτε έξυπνα

Η οικογενειακή ζωή είναι περίπλοκη. Βρείτε έξυπνες λύσεις που θα σας βοηθήσουν
να αντιμετωπίζετε την καθημερινότητα με χαμόγελο.

Μια μικρή συμβουλή: φερθείτε έξυπνα

Δύο παιδιά και δουλειά. Δύσκολος συνδυασμός.

Ο σύζυγός μου κι εγώ προσπαθούμε να τα προλάβουμε όλα αλλά δεν είναι εύκολο. Έχουμε άπειρα πράγματα να κάνουμε και ποτέ αρκετό χρόνο. Λίγο μετά τη γέννηση του δεύτερου μικρού μας τυράννου, κατάλαβα ότι είχα δύο επιλογές: α) να τα παρατήσω όλα και να πάω σε ένα απομακρυσμένο τροπικό νησί και β) να βρω έναν πιο έξυπνο τρόπο να διαχειρίζομαι τον χρόνο και τις δουλειές μας.
Όσο δελεαστική κι αν ήταν η πρώτη επιλογή, διάλεξα τη δεύτερη. Αυτό δεν κάνουν οι μητέρες; Δίνουν τη λύση :)

Έκανα κάποιες αλλαγές. Μικρές αλλά που έκαναν τεράστια διαφορά.

Π.χ. η αλλαγή πάνας: πριν, έπρεπε να πηγαίνω το μωρό στο μπάνιο με αποτέλεσμα ο μεγάλος γιος μας να μένει μόνος του για λίγο, όταν έλειπε ο σύζυγός μου, με διάφορες συνέπειες (όπως ζωγραφιές στον τοίχο του σαλονιού...).
Έτσι, δημιούργησα σημεία για το άλλαγμα σε όλο το σπίτι. Τίποτα το ιδιαίτερο. Μερικά μωρομάντηλα, μερικές πάνες και ένα στρωματάκι-αλλαξιέρα. Είναι πάντα εκεί, όταν τα χρειάζομαι. Οποτεδήποτε χρειαστεί να αλλάξω πάνα. Είναι πολύ πιο εύκολο έτσι! (Και οι ζωγραφιές στους τοίχους του σαλονιού μειώθηκαν κατά 80%!)

Μ’ αρέσει αυτό το σκεπτικό. Ξέρετε, απλές και υλοποιήσιμες λύσεις. Με το ίδιο σκεπτικό επιλέγω και συσκευές.

Για παράδειγμα, χρειαζόμασταν καινούριο ψυγειοκαταψύκτη. Κάτι ανθεκτικό, αξιόπιστο με χαρακτηριστικά και λειτουργίες που όντως θα χρησιμοποιούσα.
Μετά από πολλή έρευνα, επιλέξαμε τον ψυγειοκαταψύκτη eXtra της Indesit. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι!

Ξέρετε πώς συσσωρεύονται τα πράγματα στο ψυγείο, σωστά;

Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεις αυτό που θέλεις. Αυτό το ψυγείο, όμως, έχει μια βολική λύση: συρόμενα ράφια! Μπορώ να τα τραβήξω προς τα έξω, όπως ένα συρτάρι, και να πάρω αυτό που θέλω.

Η σπατάλη των τροφίμων με εξοργίζει! Το FlexiUse Box της Indesit με βοηθά να την αποφύγω: είναι ένα μικρό έξυπνο κουτί που μπορεί να τοποθετηθεί σε σημεία με διαφορετική θερμοκρασία στο ψυγείο. Έτσι, στον χώρο με θερμοκρασία 0° βαθμούς, είναι ιδανικό για κρέας ή ευαίσθητα τρόφιμα ενώ στους 5° είναι καλύτερο για λαχανικά και φρούτα. Διατηρούνται περισσότερο και είναι πιο νόστιμα!

Μου αρέσει και κάτι ακόμα: μπορείτε να προσαρμόσετε τη διαρρύθμιση του καταψύκτη. Προσπαθώ να μαγειρεύω και να καταψύχω τα φαγητά ώστε να είναι έτοιμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Όταν, ας πούμε, θέλω να καταψύξω κάτι ογκώδες, όπως μια γαλοπούλα, αρκεί να βγάλω ένα ράφι και έτσι, έχω όσο χώρο χρειάζομαι.
Η λίστα με τα χαρακτηριστικά είναι ατέλειωτη. Και το καλύτερο; Τα χρησιμοποιώ όντως. Υπάρχουν για να κάνουν τη ζωή μου πιο εύκολη.

Ακριβώς. Η Indesit είναι έξυπνη. Σχεδόν όσο μια μητέρα :)

Ανακαλύψτε περισσότερα για τη σειρά ψυγειοκαταψυκτών eXtra εδώ.