Η νούμερο 1 δεξιότητα μιας μητέρας: διαχείριση χρόνου

Διαχείριση χρόνου σημαίνει διαχείριση της ζωής.

Η νούμερο 1 δεξιότητα μιας μητέρας: διαχείριση χρόνου

Δεν είμαι από τις μητέρες που βλέπετε στα περιοδικά. Δεν έχω άψογο χτένισμα όλη την ώρα. Ούτε μέικ απ (μάλιστα, σπάνια βάφομαι...).

Είμαι μια πραγματική μητέρα με πραγματικά προβλήματα.

Ευτυχώς, κανένα δεν είναι σοβαρό. Έχω ελάχιστο χρόνο και εύχομαι διαρκώς να κερδίσουμε το λόττο (που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε λίγα παραπάνω χρήματα!).

Όλα αυτά είναι μικρά προβλήματα που ίσως αντιμετωπίζετε κι εσείς, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικά. Πιστεύω ακράδαντα στην έξυπνη διαχείριση του χρόνου και των χρημάτων. Βελτίωσε τη ζωή μας.

Ξεκινήστε από τα βασικά: τις οικιακές σας συσκευές. Θα πρέπει να σας διευκολύνουν, όχι να σας δημιουργούν προβλήματα. Μετά από εκτεταμένη έρευνα στο διαδίκτυο, ανακαλύψαμε τη σειρά Πλυντηρίων πιάτων eXtra της Indesit. Στη σωστή τιμή, με τα σωστά χαρακτηριστικά.

Π.χ., η λειτουργία Καθυστέρησης έναρξης. Χάρη σε αυτήν, μπορείτε να γεμίσετε το πλυντήριο πιάτων και να το προγραμματίσετε να ξεκινήσει οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.
Αν υπάρχει κάτι που να με ενοχλεί, αυτό είναι να βλέπω τον νεροχύτη γεμάτο βρώμικα πιάτα.

Με κάποιο τρόπο συσσωρεύονται εκεί, όλη τη μέρα, από την ώρα του πρωινού μέχρι το βραδινό.

Έτσι, αρχίσαμε να βάζουμε τα βρώμικα πιάτα μέσα στο πλυντήριο, όταν δεν έχουμε χρόνο να τα πλύνουμε στο χέρι. Το κάνουμε μετά από κάθε γεύμα ή σνακ.

Στη συνέχεια, το βράδυ, όταν κοιμόμαστε, το πλυντήριο πιάτων της Indesit ενεργοποιείται και κάνει τη δουλειά του.
Κι έτσι, ξυπνάμε και βρίσκουμε την κουζίνα τακτοποιημένη και τα πιάτα καθαρά! Υπέροχο!

Επίσης, εξοικονομούμε χρήματα. Προγραμματίζοντας τη συσκευή να λειτουργήσει εκτός του ωραρίου αιχμής, ξοδεύουμε λιγότερα. Επιπλέον, η συσκευή είναι αποδοτική όσον αφορά την κατανάλωση νερού και ενέργειας.

Με λίγα λόγια: Αφιερώνω λιγότερο χρόνο στο πλύσιμο των πιάτων, οι λογαριασμοί είναι χαμηλότεροι και η κουζίνα μας πιο τακτοποιημένη! Λίγος περισσότερος χρόνος και λίγο μεγαλύτερη οικονομία μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρήματα, να σας κάνουν πολύ πιο υγιείς και (κυρίως) πιο χαρούμενους.

Γι’ αυτό να θυμάστε: Η διαχείριση του χρόνου ισοδυναμεί με τη διαχείριση της ζωής :)