Πώς θα βρείτε το ιδανικό Ψυγείο για εσάς.

Πώς θα βρείτε το ιδανικό Ψυγείο για εσάς.
Ένας απλός οδηγός αγοράς.

Είναι δύσκολο μέχρι και να φανταστούμε μία κουζίνα χωρίς ψυγείο. Βασιζόμαστε σε αυτά για το απόλυτο και αναγκαίο σκοπό της αποθήκευσης και διατήρησης των τροφίμων μας.

Μπορείς έυκολα να μπερδευτείς από τους διαφορετικούς τύπους ψυγείων και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους. Ο οδηγός αγοράς μας θα σε βοηθήσει να διαλέξεις εύκολα το ιδανικό για εσάς.

Έτοιμοι? Ας ξεκινήσουμε!

1. Διάλεξε το στυλ

Δίπορτα, ψυγειοκαταψύκτες, μονόπορτα, ντουλάπες... και η λίστα συνεχίζεται.

Ας εστιάσουμε όμως στα βασικά χαρακτηριστικά των πιο γνωστών και κοινών τύπων ψυγείου, έτσι ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε ποιό θα ήταν το καλύτερο για εσάς.

Δίπορτα Ψυγεία

Αυτός είναι ένας από τους πιο γνωστούς τύπους ψυγείου, με την πόρτα του καταψύκτη στο πάνω μέρος τη συσκευής. Τα δίπορτα ψυγεία παρέχουν μεγάλη χωρητικότητα, ώστε να μπορείτε να χωρέσετε πολλά αντικείμενα, ακόμη και αν από το εξωτερικό του φαίνεται πιο περιορισμένο. Αν το περιβάλλον είναι σημαντικός παράγοντας για εσάς, θυμηθείτε ότι μπορείτε να βρείτε δίπορτα ψυγεία με την καλύτερη ενεργειακή κλάση.

Ψυγειοκαταψύκτες

Οι ψυγειοκαταψύκτες παρέχουν το ίδιο στυλ με τα δίπορτα ψυγεία στην αντίθετη μορφή. Έτσι αν χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση περίσσοτερο το τμήμα της συντήρησης απο ότι της ψύξης, η συσκευή αυτή σας είναι πιο χρήσιμη καθώς έχει στο κάτω μέρος της τη κατάψυξη. Με τον ψυγειοκαταψύκτη τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε πιο συχνά (στο τμήμα της ψύξης) βρίσκονται στο επίπεδο των ματιών σας όταν ανοίγετε τη πόρτα της συσκευής.

Μονόπορτα Ψυγεία

Τα μονόπορτα ψυγεία έχουν μία μόνο πόρτα, για το τμήμα της ψύξης. Αν έχετε ήδη ξεχωριστή συσκευή καταψύκτη, τότε ένα μονόπορτο ψυγείο είναι αυτό που ψάχνετε: χωρίς το τμήμα της κατάψυξης να καταλαμβάνει χώρο, ένα μονόπορτο ψυγείο μπορεί να σας προσφέρει όλο το χώρο που χρειάζεστε να χωρέσετε και να διατηρήσετε να τρόφιμά σας.

Μίνι ψυγεία

Τα μίνι ψυγεία είτε άνω πάγκου είτε κάτω, είναι ιδανικά για γραφεία, μικρές κουζίνες ή ξενώνες. Με το μέγεθός τους ,μπορούν να τοποθετηθούν σε δωμάτια με πιο περιορισμένο χώρο. Αν ψάχνετε ένα δεύτερο ψυγείο, ή αν κάποιοι άλλοι θέλουν να διατηρήσουν τρόφιμα στο χώρο σας, τότε ένα μίνι ψυγείο μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή για εσάς.

2. Σκεφτείτε τη εντοιχιζόμενη επιλογή

Η Indesit προσφέρει επίσης και εντοιχιζόμενες επιλογές ψυγείων.

Έτσι αν θέλετε το νέο σας ψυγείο να ταιριάξει απόλυτα με τις υπόλοιπες εντοιχισμένες συσκευές της κουζίνας σας, τότε είναι τα εντοιζόμενα ψυγεία είναι μία επιλογή που πρέπει να σκεφτείτε. Τα εντοιχιζόμενα ψυγεία βγαίνουν σχεδόν σε όλες τις παραπάνω επιλογές, έτσι οι επιλογές σας δεν είναι περιορισμένες. Οι εντοιχιζόμενες συσκευές βγαίνουν σε συγκεκριμένα μεγέθη και έτσι θα πρέπει να είστε σίγουροι και να διπλοτσεκάρετε! Και αυτό μας οδηγεί στο επόμενο βήμα που είναι...

3. Μετρήστε το χώρο σας

Πάρτε το μέτρο σας. Πρίν από την αγορά του ψυγείου σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε μετρήσει το χώρο που θα τοποθετηθεί η συσκευή. Δεδομένου των διαφορετικών τύπων τα μεγέθη διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει όλες τις διαστάσεις πρίν την αγορά σας.

Α, και μην ξεχασετε να μετρήσετε το πλάτος και το ύψος της πόρτας του σπιτιού σας! Δεν θα θέλατε να παραλάβετε τη ολοκαίνουργια συσκευή σας μόνο για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν χωράει από τη πόρτα σας!

4. Γνωρίστε τις ανάγκες σας

Τα μοντέρνα ψυγεία προσφέρουν μία σειρα απο εξαιρετικές επιλογές (θα αναφερθούμε σε αυτές στο επόμενο βήμα).Αλλά αυτό που θα πρέπει επίσης να προσέχετε είναι τα βασικά χαρακτηριστικά. Αυτά είναι μερικά από αυτά που μπορεί να χρειαστείτε.

Αναστροφή των μεντεσέδων

Είτε επιλέξετε εντοιχισμένη είτε ελέυθερη συσκευή, βεβαιωθείτε ότι το άνοιγμα της πόρτας βρίσκεται από τη μεριά που θέλετε (αριστερά ή δεξιά). Κάποια ψυγεία προσφέρουν την αναστροφή της πόρτας, έτσι ώστε να μπορεί να ταιριάξει στις ανάγκες σας.

Μετακινούμενα Ράφια

Σε πολυμελής οικογένειες, τα τρόφιμα τείνουν να συσσωρεύονται. Κάποια αντικείμενα ξεμένουν στο πίσω μέρος του ψυγείου και ξεχνιούνται. Με τα μετακινούμενα ράφια μπορείτε να τα τραβήξετε έξω για να βρείτε ότι ψάχνετε και να οργανώσετε τα τρόφιμα σας εύκολα μέσα στη συσκευή.

5. Επιλέξτα τα προνόμια σας

Flexi Use Box

To Flexi Use Box της Indesit μπορεί να βεβαιώσει ότι τα τρόφιμα σας θα διατηρηθούν περισσότερο καιρό και θα είναι πιο νόστιμα!

Το Flexi Use Box της Ιndesit είναι ένα συρτάρι που προσφέρει τη ιδανική θερμοκρασία για τα φρούτα, το κρέας ή το ψάρι σας. Εξαρτάται από τη ρύθμιση που εσείς θα καθορίσετε με βάση τις ανάγκες σας και το Flexi Use Box μπορεί να διαχωρίσει την ιδανική θερμοκρασία είτε για τα φρούτα σας, είτε χαμηλότερη για το κρέας και το ψάρι.

Openspace

Προσαρμοσμένο να καλύπτει τις ανάγκες σας.

Το σύστημα Openspace της Indesit σας επιτρέπει να αφαιρέσετε, να αλλάξετε και να διαμορφώσετε το χώρο του ψυγείου όπως εσείς θέλετε.

Έξυπνα συρτάρια μπορούν να τοποθετηθούν έτσι ώστε να αποθηκεύετε μεγαλύτερη ποσότητα μικρότερων αντικειμένων ή να τα αφαιρέσετε, για να κάνετε χώρο για τα μεγαλύτερα αντικείμενα, όπως κουτιά απο πίτσα ή το γευστικότατη γαλοπούλα που ετοιμάζετε για τις γιορτές των Χριστουγέννων!

Δοχείο με νερό

Φρέσκο νερό, οποιαδήποτε ώρα.

Το δοχείο νερού είναι ένα χαρακτηριστικό σε συγκεκριμένα μοντέλα Indesit που προσφέρει κρύο νερό, όποτε το χρειαστείτε.

Ένα μεγάλο δοχείο αποθήκευσης νερού παρέχεται στο εσωτερικό της πόρτας του ψυγείου, και όταν αδειάζει, είναι πολύ εύκολο να το ξαναγεμίσετε.