Ψάχνετε τον ιδανικό απορροφητήρα;
Μπορούμε να σας βοηθήσουμε

Οι απορροφητήρες είναι χρήσιμοι, φυσικά, φιλτράροντας τον αέρα στις κουζίνες μας, καθαρίζοντάς τον από λίπος και καπνό και καθιστώντας τον πιο φρέσκο και χωρίς οσμές.

Αλλά υπάρχουν και άλλα: οι απορροφητήρες μπορούν να προσθέσουν ένα μοναδικό άγγιγμα στυλ, μια τολμηρή δήλωση στο ντεκόρ της κουζίνας σας.

Αυτός ο συνοπτικός οδηγός αγοράς απορροφητήρα θα σας βοηθήσει με τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν από την αγορά σας.

Ας αρχίσουμε!

1. Επιλέξτε στύλ

Οι απορροφητρες κουζίνας διατίθενται σε ποικίλους τύπους, με μοναδική εμφάνιση, στυλ και λειτουργικότητα.

Η επιλογή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: τον διαθέσιμο χώρο στην κουζίνα σας, τα χαρακτηριστικά που χρειάζεστε, την εμφάνιση που ακολουθείτε.

Εδώ είναι οι κύριοι τύποι απορροφητήρα που πιθανότατα θα εξετάσετε:

Απορροφητήρες με καμινάδα

Οπτικά εντυπωσιακοί, οι καπνοδόχοι περιλαμβάνουν καμινάδα και καμινάδα πάνω από αυτό. Ταιριάζουν ανάμεσα στα ντουλάπια σας, όχι κάτω ή πίσω από αυτά.

Ενσωματωμένοι απορροφητήρες

Εάν προτιμάτε να πάτε σε κάτι που ταιριάζει με την υπάρχουσα καμπίνα σας, οι ενσωματωμένες απορροφητήρες είναι ο τρόπος να πάτε. Έρχονται σε τυποποιημένα μεγέθη και δεν θα πρέπει να έχετε πρόβλημα να βρείτε ένα που να ταιριάζει.

Απορροφητήρες πρόσοψης

Οι απορροφητήρες πρόσοψης τοποθετούνται κάτω από τα ράφια σας, αλλά παραμένουν ορατοί.

Είναι συμπαγή και διακριτικοί, οπότε αν αυτό είναι που ακολουθείτε, σκεφτείτε έναν τέτοιο απορροφητήρα.

2. Πάρτε το μέτρο σας!

Η δουλειά του απορροφητήρα είναι να τραβάει τους καπνούς και τις οσμές από την εστία σας και να τις κατευθύνει αλλού (περισσότερο σε αυτό στο επόμενο βήμα). Για να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητά του, πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή που να είναι τουλάχιστον εξίσου μεγάλη με την επιφάνεια μαγειρέματος κάτω από αυτή.

Σε αυτή την περίπτωση, το μεγαλύτερο είναι πραγματικά καλύτερο.

3. Επιλέξτε αγωγό ή φιλτράρισμα

Μόλις ο απορροφητήρας σας τραβήξει τον ατμό και τις οσμές που ανεβαίνουν από την επιφάνεια μαγειρέματος σας, υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι διάθεσής : ο πρώτος είναι να το μεταφέρετε έξω, μέσω ενός αγωγού. Με αυτόν τον τρόπο, τα γράσα, οι οσμές και ο ατμός αφαιρούνται από την κουζίνα και το σπίτι σας. Φιλτράρισμα ή ανακύκλωση, οι απορροφητήρες έχουν φίλτρα μέσω των οποίων μεταφέρουν τον αέρα, συλλέγοντας λίπη και οσμές, πριν τον επιστρέψουν πίσω στην κουζίνα. Έρχονται επίσης με βολικές τιμές και ευκολία στην εγκατάσταση!

4. Μάθετε τις ανάγκες σας

Όταν πρόκειται για την επιλογή του σωστού απορροφητήρα για την κουζίνα σας, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

Ρυθμίσεις ταχύτητας ανεμιστήρα.

Ο απορροφητήρας Indesit σας προσφέρει πολλές ρυθμίσεις ταχύτητας. Τα ταχύτερα από αυτά χρησιμοποιούνται γενικά κατά το μαγείρεμα, ενώ τα πιο αργά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα υπολείμματα, μόλις γίνει το μαγείρεμα.

Ροή αέρα

Η ροή αέρα μετριέται σε κυβικά πόδια ανά λεπτό (ή CFM).

Όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα αέρα που μπορεί να φιλτράρει ο απορροφητήρας.

Θόρυβος

Ελέγξτε τα επίπεδα θορύβου που σκέφτεστε. Η Indesit προσφέρει φανταστικούς απορροφητήρες χαμηλού θορύβου, σε περίπτωση που αυτό αποτελεί το κριτίριο επιλογής σας.

Φως

Αυτό μπορεί να φαίνεται βασικό, αλλά κάποιο επιπλέον φως μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την εμπειρία μαγειρέματος. Είτε η κουζίνα σας είναι φωτεινή είτε όχι, δοκιμάστε και πηγαίνετε για έναν απορροφητήρα που περιλαμβάνει ένα φως.

5. Επιλέξτε χρώμα!

Το χρώμα και ο σχεδιασμός αποτελούν βασικό στοιχείο μιας όμορφης κουζίνας. Μην παραβλέπετε αυτό το βήμα!
Τα κοινά χρώματα για απορροφητήρες είναι λευκά, μαύρα, Inox και γκρι. Αυτά είναι ευπροσάρμοστα χρώματα και μπορούν εύκολα να συνδυαστούν με τα υπάρχοντα. Ίσως θελήσετε να προσθέσετε λίγο αντίθεση - επιλέγοντας έναν λευκό φούρνο, για παράδειγμα, εάν το γενικό χρώμα σας είναι σκοτεινό.